Tállai András: a CSOK 450, a falusi CSOK 140 milliárd forintnál jár

Ingyenes lakáshitel ügyintézés - CSOK és kamattámogatott lakáshitelek útvesztőjében segít hitelügyintéző kollégánk. Lakáshitel kalkulátor segít a választásban.

2024. április 25. csütörtök

Márk

Tállai András: a CSOK 450, a falusi CSOK 140 milliárd forintnál jár

2022-02-14 12:52:18
Forrás:

2021 végéig 152 ezer család 450 milliárd forintnyi CSOK-ot vett igénybe, a falusi CSOK-ot pedig 26 ezer család vette fel 140 milliárd forint értékben.

Portfolio


A számokat ismertetve a pénzügyminiszter helyettese, Tállai András a Magyar Nemzetnek elmondta:

  • 2021 tavasza óta negyedévente 10-12 ezer szerződést kötnek az állammal az új vagy felújított otthonra vágyó családok,
  • 2015. július 1. és 2021. december vége között több mint 200 ezer kérelmet fogadott be az állam, összesen majdnem 660 milliárd forint értékben,
  • a CSOK keretei között ebből 152 ezer család szerződött le 450 milliárd forintra,
  • a falusi CSOK-kal pedig további 26 ezer család jutott hozzá több mint 140 milliárd forinthoz,

az eddigi számok is tekintélyt parancsolók, ráadásul az érdeklődés éppen tavaly volt a legnagyobb – jegyezte meg Tállai András. A CSOK-ot és a falusi CSOK-ot is egybeszámítva az utolsó három negyedévben mindannyiszor meghaladta a tízezret a megkötött szerződések száma.

A Portfolio által összegyűjtött adatok 2021 közepéig mutatják az igénybevétel volumenét:



A kormány világossá tette, hogy a családtámogatás megmarad, mi több, bővülni fog

- jegyezte meg Tállai, utalva Orbán Viktor közelmúltbeli bejelentésére. A CSOK és a falusi CSOK idei tudnivalóit alábbi két cikkünkben foglaltuk össze:


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK

Falusi CSOK 2022: feltételek, igénylés, tudnivalók egy helyen

CSOK 2022: minden egy helyen, ezek a milliós támogatások várnak rád idén


Címlapkép: Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én. MTI/Balogh Zoltán

GAZDASÁG
eladó lakás árak
Térképen az országos lakásárak - Nehéz elhinni azt, amit látunk
Bár tavaly azt hihettük, hogy 2017-re lezárult a lakáspiac meredek fellendülése, a 2018-as adatok ismét gyorsuló forgalombővülést és áremelkedést mutatnak. Egyre több becslés szerint haladja meg azonban a jelenlegi árszínvonal az egyensúlyi szintet. Ráadásul az eddigi drágulásban is nagy szerepet játszó befektetési célú vásárlók tömegével csábulhatnak el a nagyobb hozammal kecsegtető befektetések felé, így a további erőteljes áremelkedés esélye egyre kisebb, noha a pozitív irány még évekig kitarthat - áll az OTP Jelzálogbank legfrissebb Lakóingatlan Értéktérkép elemzésében. 
újépítésű lakás áfa
Javaslat a lakásáfa életben tartására
AZ ÉPÍTÉSI SZAKSZÖVETSÉG CSAK SAJÁT LAKHATÁSNÁL BIZTOSÍTANÁ AZ ÚJFAJTA KEDVEZMÉNYT
lakás árak Budapesten
Sokaknak fáj már: Európában is példátlan, ami a magyar lakáspiacon történt
Az európai fővárosok többségében nominális alapon a lakásárak dinamikus növekedése figyelhető meg 2009 óta, az ingatlanárak a vizsgált fővárosok közül mindössze Zágrábban, Varsóban és Bukarestben nem érték el a válság előtti szintet. Az MNB Lakáspiaci jelentése a lakásárakat a jövedelmekkel és a lakbérekkel összehasonlítva vizsgálta meg, hogy mely fővárosokban számít már most túlárazottnak a piac. 
új lakás
Több tízezer lakás épülhet idén - De még ez sem menti meg a helyzetet?
2019. március 5. 13:23A 2013-as mélypont után a megrendelt és kivitelezésbe vett lakások száma erősen megugrott, 2017-ben már 14 300 lakást adtak át, 2018-ra pedig már 18 000-nél tartott ez a szám. Idén várhatóan még ennél is több, 23-25 ezerre becsülhető az átadott lakóingatlanok száma, egyes számítások szerint azonban még ez sem lesz elég. A kívánatos lakásállomány és a felújítások számáról, lehetséges intézkedésekről az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) adott ki javaslatcsomagot. 
felugró ablak bezárása
Hasznos információk!

Hetente egyszer értesítjük az aktuális lakáspiaci hírekről!

Név *

Email *

Telefonszám

Kérem adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!