Ingyenes lakáshitel ügyintézés

Ingyenes lakáshitel ügyintézés. Zöld hitelek, CSOK és kamattámogatott lakáshitelek útvesztőjében segít hitelügyintéző kollégánk. Ingyenes lakáshitel ügyintézés.

2022. május 24. kedd

Eliza, Eszter

Lakossági hiteltípusok - Különböző lakáshitelek, építési és szabad felhasználású hitelek és támogatá

Lakossági hiteltípusok - Különböző lakáshitelek, építési és szabad felhasználású hitelek és támogatások. CSOK lehetőségek.

Lakásvásárlási hitel

A lakáshitel olyan jelzálog alapú hitel, melynek célja valamilyen lakáscélú ingatlan megvásárlása. Ez a hitel irányulhat új, illetve használt lakás vásárlására egyaránt.

Építési hitel

Az építési hitel olyan lakáshitel, melynek célja az építtetõ (hitelfelvevõ) eljuttatása az új ház vagy lakás befejezéséig. A házépítésen kívül ide tartozik még olyan emelet, padlás vagy tetõtér beépítése, amely révén önálló, külön bejáratú lakás jön létre. Az építési hitel igényelhetõ egy összegben folyósítva vagy szakaszos finanszírozással. Ez annyit jelent, hogy a finanszírozást több szakaszra (általában 3-4 szakaszra) bontjuk, a bank pedig az adott szakasz felépítéséhez szükséges összeget folyósítja.

Szabad felhasználású hitel

A szabad felhasználású hitel legfõbb jellemzõje, hogy a hitel igénylése során nem kell pontos felhasználási célt megjelölni. Felhasználható tartós fogyasztási cikkek (pl. gépkocsi) vásárlására, rosszabb kondíciójú hitel kiváltására, illetve lakásfelújításra is. A szabad felhasználású hitelek kamata mindenhol magasabb, mint egy lakáshitel esetében, hiszen a hitelcél kötetlen.