Kastély vs. garzon – Mire elég 20 millió az ingatlanpiacon?

Ingyenes lakáshitel ügyintézés - CSOK és kamattámogatott lakáshitelek útvesztőjében segít hitelügyintéző kollégánk. Lakáshitel kalkulátor segít a választásban.

2024. április 26. péntek

Ervin

Kastély vs. garzon – Mire elég 20 millió az ingatlanpiacon?

2018-04-19 16:04:37
Forrás: www.forbes.hu


Miskolc a legolcsóbb, Székesfehérvár a legdrágább

 A megyeszékhelyek közül Miskolcon vásárolható a legnagyobb lakás, 20 millióból akár egy 132 négyzetméteres ingatlant is vehetünk. Jó mélyre kell nyúlni a zsebbe viszont Székesfehérváron, ahol a legkisebb lakást vásárolhatjuk az említett összegből.

A pénzből átlagosan 68 négyzetméteres ingatlant vásárolhatunk, ami több mint másfélszerese a fővárosi értékeknek. Kecskeméten, Veszprémben és Debrecenben körülbelül hasonló árakkal kell kalkulálni.

Házak esetében már jelentősen kisebb a különbség Budapest és a drágább vidéki városok között. Velencén 10, míg Siófokon 17 négyzetméterrel nagyobb ház is elérhető, mint a fővárosban. A másik végletet Dombóvár jelenti, ahol akár 200 négyzetméter területű ingatlant is megszerezhetünk 20 millió forintért.


ÁLTALÁNOS INGATLANPIACI HÍREK
CSOK Plusz
A fővárosi fiatalok lehetnek a CSOK Plusz nagy nyertesei
A családi fészek elhagyása komoly anyagi vonzattal jár, kezdő ingatlankeresőként megfelelő jövedelem, megtakarítás és hitelképesség nélkül távoli vágyálomnak tűnhet a jó adásvétel megkötése. Az első lakásszerzésnél döntő szempont a családalapítás időszaka mellett a fiatalok önállósodási hajlama. Életkor alapján vizsgálva vidéken 25-34 éves kor között válhatnak ingatlantulajdonossá a fiatalok, míg Budapesten ez a szám akár 10 évvel is kitolódhat – derült ki az otpotthon.hu és az OTP Bank közös kutatásából.
panel lakás
Panel lakást vásárolna? Győződjön meg a vezetékek állapotáról!
Házgyári panel lakások évtizedeken át készültek különböző tervek alapján és különböző kiviteli minőségben. Az viszont szinte az összesre jellemző, hogy az elektromos rendszere, ha fel nem újították, teljes mértékig elavult.Ha panel lakást vásárolna, győződjön meg a vezetékek állapotáról, mert azok felújítása elkerülhetetlen lehet, ugyanakkor jelentős költséggel és felfordulással jár.
Családi házat építtetnél? Így spórolhatsz hosszú hónapokat
Családi házat építtetnél? Így spórolhatsz hosszú hónapokat
A házépítést jó, ha gondos tervezés előzi meg. Ezt kívánja biztosítani az úgynevezett “egyszerűsített bejelentési eljárás”. Az eljárás annyiban egyszerűsített, hogy a korábban valóban nehézkes engedélyeztetésre nincs szükség. Ellenben szükséges hozzá több olyan szakági dokumentáció, ami korábban nem volt elvárás.
napelem
Kezdődik a sorbanállás a napelemért?
2021-től csak azok az új építésű ingatlanok kaphatnak használatbavételi engedélyt, amelyek fajlagos energiaigénye nem magasabb  100 kWh/m2/év-nél, és energia felhasználásuk legalább 25%-a megújuló energiaforrásból származik.
felugró ablak bezárása
Hasznos információk!

Hetente egyszer értesítjük az aktuális lakáspiaci hírekről!

Név *

Email *

Telefonszám

Kérem adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!