Főként lakásvásárláshoz használják fel a babaváró kölcsönt

Ingyenes lakáshitel ügyintézés - CSOK és kamattámogatott lakáshitelek útvesztőjében segít hitelügyintéző kollégánk. Lakáshitel kalkulátor segít a választásban.

2024. április 25. csütörtök

Márk

Főként lakásvásárláshoz használják fel a babaváró kölcsönt

2020-02-24 15:10:54

Elsősorban lakásvásárlásnál használják fel a családok a babaváró kölcsönt, ami a harmadik gyermek megszületése után teljesen támogatássá válik - mondta Kutassy Jenő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökhelyettese az M1 aktuális csatornán.


2020. Február 21. realista.hu


A legnagyobb kiadás a saját otthon megteremtése, a babaváró kölcsönt az igénylők általában összekapcsolják a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) támogatásaival. Ahogy korábban a money.hu elemzésében is írták: akik megfelelnek a feltételeknek, azok mindkettőt igényelhetik, amely még inkább öszönözheti a hitelfelvételi kedvet.

A babaváró kölcsönök november közepéig a júliusi indulás óta több mint 277 milliárd forintos összeget hoztak össze. Sokan olyan kamatmentes kölcsönként tekintenek a babaváró hitelre, aminek a visszafizetését részben vagy egészben kiválthatják a születendő gyermekek.


Kutassy Jenő kiemelte még, hogy a babaváró kölcsön szabad felhasználású, sok nagycsaládos veszi igénybe autóvásárlásnál is. A NOE elnökhelyettese elmondta, hogy a nagycsaládosok támogatott autóvásárlási programja a vártnál is sikeresebb. Előzetesen a szakértők mintegy 10 ezer igénylésre számítottak két éven belül, de már most 20 ezer fölött van az igénylők száma, a nagy érdeklődés miatt vannak kisebb csúszások.


Fotó: Stock-Asso 2 - shutterstock.com

Média forrás: mti


A teljes cikk: https://realista.hu/ingatlanpiac/fknt-laksvsrlshoz-hasznljk-fel-a-babavr-klcsnt/137388

felugró ablak bezárása
Hasznos információk!

Hetente egyszer értesítjük az aktuális lakáspiaci hírekről!

Név *

Email *

Telefonszám

Kérem adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!