Jó hír azoknak, akik építkeznek: egyszerűsödik az ügyintézés

Ingyenes lakáshitel ügyintézés - CSOK és kamattámogatott lakáshitelek útvesztőjében segít hitelügyintéző kollégánk. Lakáshitel kalkulátor segít a választásban.

2024. április 25. csütörtök

Márk

Jó hír azoknak, akik építkeznek: egyszerűsödik az ügyintézés

2019-04-17 15:01:19

Elérhetővé vált a Területi és Települési Tervezést Támogató Rendszer tájékoztató moduljának (E-TÉR) térképes felülete, melyben elsőként az országos, valamint a két kiemelt térség (agglomeráció és balatoni) szerkezetét bemutató interaktív térképpel teszik könnyebbé a tervezéssel foglalkozók mindennapjait, valamint azokét, akik az építkezési ügyekben eddig az önkormányzatot személyesen keresték fel a szükséges dokumentumok miatt- írja a Lechner Tudásközpont.

2019. április 16. 15:23


A E-TÉR egy három modulból álló rendszer lesz a 2020-as elkészülést követően, most a tájékoztató modul térképes megjelenítő funkciója élesedett. Ez lényegében egy online segítség azoknak, akik területrendezési, településrendezési és fejlesztési, valamint építészeti tervezési kérdésekben eddig személyesen keresték fel a Lechner Tudásközpontot (mint jogszabályba foglalt kötelespéldány-leadó helyet) vagy a helyi önkormányzatot papír alapú dokumentumokért, másrészt a rendszer azoknak is segítséget nyújt, akik építkezni szándékoznak, vagy a saját környezetüket érintő terveket, előírásokat szeretnék megismerni.


Egyelőre három terület van fókuszban


A már elérhető országos, valamint a két kiemelt térség szerkezetét bemutató interaktív térképek (Országos, Budapesti Agglomerációs és Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Tervek) a település kereshetőségével, valamint többféle alaptérképpel, a rétegek átlátszóvá tételével és együttes megjelenítési lehetőségével is egyszerűbbé teszik a térségi tervezéssel foglalkozó szakemberek mindennapjait. Az országos, valamint a fővárosi agglomerációs és a balatoni térség szerkezetét bemutató térképeken például a gyorsforgalmi utakra kattintva megjelenik az út száma, vagy láthatóak a pontos kerület és településhatárok, illetve akár a balatoni térségnél megtekinthetőek a borszőlő termőhelyi övezetek is.


Kép forrása: e-epites.hu


A Lechner Tudásközpont fejlesztésében megvalósuló Területi és Települési Tervezést Támogató Rendszer (E-TÉR) teljes működésekor nemcsak térképes tájékoztatást fog nyújtani, hanem szakmai anyagok, például a tervek alátámasztó dokumentumai, jogszabályok és fogalmak is elérhetőek lesznek. A projekt célja a hazai építésügyi és térségi tervezési folyamatok széles körű elektronizációja az e-közigazgatás kiszélesítése keretében, a térségi tervezéssel összefüggő folyamatok és a közműtervezés, illetve közműegyeztetés átfutási idejének és költségének csökkentése, a lakosságot és a vállalkozásokat sújtó adminisztratív terhek minimalizálása.

felugró ablak bezárása
Hasznos információk!

Hetente egyszer értesítjük az aktuális lakáspiaci hírekről!

Név *

Email *

Telefonszám

Kérem adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!